در این مقاله به سراغ بررسی بنچمارک پردازنده های برتر دنیا خواهیم رفت. هر ساله شرکت های بزرگ در حوزه تولید پردازنده در تلاش هستند تا با ارائه تست های مختلف، محصولات خود را از نظر قدرت محک بزنند. به همین دلیل از سرویس های بنچمارک استفاده می کنند تا به کاربران نشان دهند که در تولید پردازنده بی مانند هستند. در این مقاله به سراغ دو شرکت بزرگ AMD و Intel خواهیم رفت که هرکدام پیشینه درازی در ساخت چیپ و پردازنده دارند.
برای بررسی پردازنده های قدرتمند هر کدام از شرکت ها، بهتر است بسته به نوع و کارایی آنها را دسته بندی کرد. در این بخش از مقاله بررسی بنچمارک پردازنده های برتر دنیا به سراغ محصولات قوی و قدرتمند این دو شرکت خواهیم رفت و عملکرد این محصولات را بررسی میکنیم.
به طور کلی شرکت AMD با ساخت AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX توانسته است جایگاه نخست را به خود اختصاص دهد. این پردازنده بیشتر برای سرورها مورد استفاده قرار می گیرد. این پردازنده قدرتمند از سوکت sTR5 برای اتصال به برد اصلی استفاده می کند. همچنین در حالت توربو بیش از ۵٫۱ GHz سرعت را در اختیار کاربر خود قرار می دهد.
این پردازنده تقریبا ۱۰۰ هسته ای دارای قدرت بسیار زیادی است. به همین دلیل بیشتر از آن در سرورها استفاده می شود. AMD نشان داده است که در خلق محصولات باکیفیت و حرفه ای حرف اول را می زند. البته اینتل در این زمینه بیکار نبوده، با این حال محصولات جدید AMD توانسته اند تا رتبه ۱۰ام این جدول را به خود اختصاص دهند.
برای بررسی قوی ترین پردازنده اینتل در مد سرور، باید به سراغ Intel Xeon w9-3495X بروید. این پردازنده در حالت توربو دارای ۴٫۸ GHz قدرت پردازش است. این سی پی یو دارای ۵۶ هسته مرکزی بسیار قدرتمند است و امکان اجرای بیش از ۱۱۲ رشته از دستورات را به طور همزمان دارد. به طور کل این محصول فاصله زیادی با سری های AMD دارد.
اگر به دنبال خرید پردازنده برای رایانه شخصی خود هستید، باید بخش دیگری از بررسی بنچمارک پردازنده های برتر دنیا را مطالعه کنید. در این قسمت به سراغ سیستم های رومیزی خواهیم رفت و جدیدترین محصولات ساخته شده توسط این شرکت ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
برای این بخش باید به سراغ خانواده اینتل رفت. هدف اصلی Intel تولید پردازنده های قدرتمند و مقرون به صرفه است. به همین دلیل شما می توانید برای رایانه شخصی خود به سراغ پردازنده Intel Core i7-3970X بروید. این محصول یکی از قوی ترین پردازنده های مخصوص رایانه شخصی است. وجود سوکت LGA 2011 برای نصب این پردازنده بر روی مادربردهای حرفه ای، نشان از قدرت نهفته آن است. این محصول در حالت توربو بیش از ۴٫۰ گیگاهرتز قدرت پردازش دارد. با وجود ۶ هسته امکان اجرای هر برنامه ای را دارد.
هرچه شرکت AMD قدرت بیشتری در پردازنده های سرور از خود نشان می دهد، هنوز فاصله زیادی در پردازنده های مربوط به رایانه های شخصی با رقیب خود اینتل دارد. قوی ترین محصول این شرکت در مرتبه ۷ این بنچمارک قرار دارد. این پردازنده AMD EPYC 3151 نام دارد.
البته این پردازنده دست کمی از رقیبان اینتلی خود ندارد، اما در عملکرد کلی و تست های مختلف، نتوانسته است رقبای خود را کنار بزند. به همین دلیل اینتل در این بخش به عنوان صدرنشین جدول شناخته می شود. به طور کلی اینتل عملکرد بسیار بهتری در ساخت پردازنده برای رایانه های شخصی دارد. این موضوع در لپ تاپ ها نیز صدق می کند.
بنچمارک پردازنده های برتر دنیا، تنها در چند بخش خلاصه نمی شود. به همین دلیل بهتر است این محصولات را از نظر قیمت نیز بررسی کرد. به طور کلی پردازنده های AMD با اینکه در رایانه های شخصی توان کمتری دارند، اما قیمت هب مراتب پایین تری نیز دارند.
در حالت بنچمارک، شما می توانید لیست ارزان ترین پردازنده های جهان را مشاهده کنید که در این بین می توانید ۹ پردازنده AMD را مشاهده کنید. این نشان می دهد که این شرکت با کاهش هزینه های خود تلاش می کند تا محصولات خود را بیشتر از Intel به مخاطبان عرضه کند.
این موضوع برای اسمبل کردن یک سیستم میان رده بسیار حیاتی است. زیرا افرادی که یک سیستم میان رده مناسب نیاز دارند، تلاش می کنند تا محصولاتی قدرتمند و البته با قیمت مناسب تهیه کنند. به همین دلیل بیشتر افراد به سوی خرید پردازنده AMD می روند. البته پردازنده های رومیزی AMD قدرت رقابت با محصولات شرکت اینتل را ندارند، اما به طور کلی برای راه اندازی یک سیستم میان رده و اقتصادی بسیار مناسب هستند. به طور کلی هر کدام از این شرکت ها در خلق پردازنده توانسته اند، بخش هایی از بازار را به خود اختصاص دهند. مثلا AMD در حوزه ساخت و راه اندازی سرور و Intel در حوزه رایانه های شخصی عملکرد بهتری دارند.