آیا به دنبال مانیتوری برای سیستم خود هستید؟ آیا قرار است هر چند وقت یکبار با آن بازی کنید؟ اگر اینطور است، احتمالاً به دنبال سیستمی هستید که تجربه ای عالی از بازی را به شما ارائه می دهد. اگر یک گیمر هستید شاید با تعداد مدل های مختلف مانیتور گیمینگ موجود در بازار، دچار کمی سردرگمی شوید. اینجا قصد داریم کمی بیشتر در مورد تفاوت مانیتور گیمینگ و معمولی صحبت کنیم تا اصل ماجرا برای شما شفاف تر شود.
مانیتور گیمینگ برخلاف بسیاری از مانیتورها در نمایش هر نوع تصویری، از ویژگی های متفاوتی بهره می برد. مانیتور گیمینگ در واقع هنگام بازی، برتری گرافیکی خود را نشان می دهد. البته می توان از هر مانیتوری برای انجام هر کاری استفاده کرد. شما می توانید با هر مانیتور اداری بازی کنید. در عین حال می توانید از آن برای تولید محتوا و کارهای ادارای نیز استفاده کنید و اسناد خود را آماده کنید.
با این حال یک مانیتور گیمینگ روی ویژگی های خاص تمرکز می کند تا نیازهای گیمرها را پوشش دهد. افراد طراح دقت رنگ ایدهآل را می خواهند، در حالی که گیمرها اغلب زمان پاسخ سریع و نرخ رفرش را ترجیح می دهند.
ضرورت داشتن مانیتور گیمینگ زمانی مشخص می شود که شما به طور خاص در مورد انجام بازی های ویدیویی و گرافیکی صحبت می کنید. پاسخ این سوال مثبت است. یک نمایشگر گیمینگ به دلیل ویژگی هایی که برای بازی ارائه می دهد، از نمایشگر معمولی بهتر عمل میکند.
بسته به اینکه در حال بازی بر روی کنسول یا کامپیوتر شخصی هستید، باید بین تلویزیون و مانیتور یکی را انتخاب کنید. از نظر عملی هر کدام که شما را به نتیجه مطلوب میرساند، مناسب تر است. فاصله شما از آنها نیز باید مورد توجه قرار گیرد. مانیتورها برای کاربران سیستم بسیار بهتر هستند، زیرا آنها معمولاً هنگام بازی با صفحه کلید و ماوس کار می کنند. تلویزیون ها برای گیمرهای کنسولی که ممکن است در یک اتاق با سیستم های چند رسانه ای بازی کنند، کاملاً ایده آل است.
در مورد مانیتور گیمینگ می توان گفت باید یک تجربه بازی ویدیویی سریع و با نرخ پاسخ بالا به شما ارائه دهد. اگر این اولین باری است که به دنبال یک صفحه نمایش گیمینگ می گردید، ممکن است همه اینها برای شما فوق العاده جدید و سخت به نظر برسند اما اصلاً اینطور نیست. در ادامه این مطلب ما چهار ویژگی حیاتی که مانیتور گیمینگ شما باید داشته باشد را خواهیم گفت.
تاخیر ورودی کمتر
تاخیر ورودی در مانیتور گیمینگ، به مدت زمانی که بین تولید یک تصویر توسط GPU و نمایش آن روی صفحه می گذرد، گفته می شود. به عنوان مثال شما می توانید تاخیر ورودی را با زمان حرکت ماوس روی صفحه ببینید. به طور طبیعی برای اجرای بسیاری از بازی ها تاخیر ورودی باید تا حد امکان کمتر باشد. یعنی باید چیزی حدود ۲ تا ۴ میلی ثانیه باشد.
در نمایشگر گیمینگ این مدت زمان به مدتی گفته می شود که صفحه شما از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر کند. زمان پاسخ نیز بر حسب میلی ثانیه اندازه گیری می شود و میانگین معمولاً برای نمایشگرهای معمولی حدود ۱۰ میلی ثانیه است. نمایشگر گیمینگ زمان پاسخ بسیار پایین تری باید داشته باشد. سعی کنید به دنبال صفحه ای با زمان پاسخ ۵ میلی ثانیه یا کمتر باشید.
نرخ رفرش بالا
نرخ رفرش یک مانیتور حداکثر تعداد دفعاتی است که می تواند یک تصویر را در یک ثانیه به روز کند. این بر حسب هرتز اندازه گیری می شود و هرچه نرخ تازه سازی صفحه نمایش شما بیشتر باشد، فریم در ثانیه بیشتری را در حین بازی نمایش می دهد. انجام بازی با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه کاملاً خوب است. اگر سخت افزار شما می تواند ۱۲۰ فریم در ثانیه را پشتیبانی کند، یک نمایشگر با نرخ رفرش پایین بخرید تا تجربه بازی بهتری داشته باشید.
وضوح بالاتر بهتر است
وضوح در مانیتور گیمینگ به ساده ترین عبارت ممکن، حداکثر تعداد پیکسل هایی است که صفحه نمایش شما می تواند در هر لحظه نشان دهد. به نظر می رسد مانیتورهایی با نرخ رفرش ۱۴۴ هرتز گزینه مناسبی برای گیمینگ باشند. زیرا می توانند تصویری زیبا و واضح را برای شما به ارمغان بیاورند. مطمئناً مانیتورهای ۴K عالی هستند اما قرار نیست بازی های زیادی را با سرعت بیش از ۱۰۰ فریم بر ثانیه بازی کنید.