گردن درد و کمردرد شایعترین عوارضی هستند که کاربر در هنگام کار با رایانه تجربه میکند. این مشکل بیشتر برای کارمندان اداری ملموس است. چرا که آنها حدود ۸ ساعت در روز پشت رایانه مینشینند و کارهای خود را انجام میدهند. اگر شما هم از کسانی هستید که به ناچار و یا از روی علاقه ساعتها در روز پای رایانه مینشینید، قطعاً تا به حال دردهایی را در ناحیه گردن و کمر خود حس کردهاید. اگر هم نه پس بالاخره دیر یا زود این مشکل را تجربه خواهید کرد. این مشکلات ممکن است به دلایلی همچون تنظیم نبودن مانیتور، موقعیت نادرست کامپیوتر، بد نشستن و … باشد.
ذیلاً به علل شایع گردن درد و کمر درد در هنگام کار با کامپیوتر میپردازیم:
قرارگیری مانیتور در موقعیت نادرست میتواند به مرور زمان باعث گردن درد و کمردرد شود. مانیتور نباید خیلی پایین باشد و نه خیلی بالا بلکه باید در فاصلهای میان آن دو قرار بگیرد. اگر نمایشگر خیلی بالا یا پایین باشد، همیشه باید گردن خود را حرکت دهید تا بتوانید به صفحه نمایش نگاه کنید. همچنین اگر از دو نمایشگر استفاده میکنید، این مشکلات بیشتر میشود. چرا که مدام میخواهید تصویر هر دو مانیتور را نگاه کنید و این باعث میشود که گردن و کمر شما حرکت کند.
دانشمندان با مطالعات خود ثابت کردهاند که پیچ خوردن مکرر گردن و کمر به مرور زمان باعث ایجاد درد و سایر اختلالات عضلانی میشود.
اگر از کسانی هستید که از دو نمایشگر به صورت همزمان استفاده میکنید، باید برای مانیتور دوم دقیقاً همه حالاتی که برای نمایشگر اول بیان کردیم را در نظر بگیرید. دقت داشته باشید که هر یک از مانیتورها را در موقعیتی مناسب قرار دهید که این کاملا به میزان استفاده شما از هر نمایشگر بستگی دارد. در صورت استفاده برابر از نمایشگرها باید طوری آنها را در کنار هم قرار دهید که یک نیمدایره در اطراف شما درست شود. دقت داشته باشید که باید لبههای داخلی آنها نزدیک به هم و در مقابل شما قرار بگیرند. همینطور اگر از یک مانیتور بیشتر از مانیتور دیگر استفاده میکنید، مانیتور اصلی را با همان روشهایی که گفتیم تنظیم کنید و نمایشگر دوم را با چشم غالب خود منطبق سازید.
یکی دیگر از عواملی که در هنگام استفاده از رایانه سبب گردن درد و کمردرد میشود، بد نشستن است. به طور طبیعی وقتی روی صندلی کامپیوتر نشستهاید، باید استانداردهای زیر را رعایت کنید: