تخته هوشمند و نمایشگر لمسی دو دستگاه متفاوت هستند که به طور عمده برای ارائه اطلاعات یا تعامل با کاربر استفاده میشوند. در ادامه به مقایسه اسمارت برد و نمایشگر لمسی از نظر عملکرد، قابلیتها و مزیتها میپردازیم:
تخته هوشمند: تخته هوشمند یک دستگاه تعاملی است که به کمک فناوری سنسورها و ویرایشگر صفحه نمایش قابل نوشتن بر روی تخته، امکان نمایش تصاویر و فیلمهای مختلف را فراهم میکند. تخته هوشمند به کمک اسلایدشوها امکان نمایش تصاویر بر روی صفحه را فراهم کرده و در عین حال امکان نوشتن و ویرایش را مانند یک تخته سیاه فراهم میسازد.
نمایشگر لمسی: نمایشگر لمسی یک صفحه دیجیتال است که با لمس انگشت، قلم یا دستگاه ورودی دیگر، به کاربر امکان میدهد با محتواها و عناصر روی صفحه تعامل کند. این نوع صفحات عمدتاً در دستگاههای تلفن همراه، تبلت، کنسولهای بازی و رایانههای شخصی مورد استفاده قرار میگیرد.
تخته هوشمند: برای مقایسه اسمارت برد و نمایشگر لمسی باید بدانید که تخته هوشمند به کمک سنسورها و فناوری های نوین، برخی امکانات اضافی را نیز فراهم میکند مانند: ارائه عملکردهای تشخیص چهره، کالیبره صدا، ارتباط بیسیم و قابلیت استفاده از اپلیکیشنهای مخصوص. علاوه بر این، تخته هوشمند معمولاً قابلیت اتصال به اینترنت و به اشتراک گذاری محتوا را نیز دارد.
نمایشگر لمسی: نمایشگر لمسی اجازه استفاده از چند لمس همزمان را میدهد و امکاناتی مانند: ورود اطلاعات، تنظیمات تصویر، جابهجایی بین برنامهها و ناوبری در صفحات وب را فراهم میکند. همچنین، نمایشگرهای لمسی با افزایش حساسیت، دقت کار و سرعت عمل خود را بهبود میبخشند.
تخته هوشمند: مزیت عمده تخته هوشمند در مقایسه اسمارت برد و نمایشگر لمسی، قابلیت همکاری چند نفره است. با ارائه قلمهای مختلف و قابلیت تشخیص حرکات چند لمسی، میتوان چندین کاربر را همزمان بر روی تخته فعال نمود و در کلاسها یا جلسات، تشویق و همکاری را ترویج کرد.
نمایشگر لمسی: مزیت عمده نمایشگرهای لمسی در مقایسه اسمارت برد و نمایشگر لمسی، امکان کنترل سریع و آسان عناصر روی صفحه است. با رساندن انگشت به صفحه، به راحتی میتوان بین برنامهها حرکت کرد، اندازه تصویر را تغییر داد، یا عملکردهای مختلف را فعال کرد.
به طور خلاصه، برای مقایسه اسمارت برد و نمایشگر لمسی باید بیان کرد که تخته هوشمند و نمایشگر لمسی دارای صفحات قابل تعاملی هستند، اما اختلافهایی از نظر قابلیتها و کاربردها دارند. تخته هوشمند برای کارهای همکاری و تعامل چند نفره مناسب است، در حالی که نمایشگر لمسی برای کنترل ساده و سریع روی صفحه و تعامل شخصی مناسب است. البته، با توجه به تکنولوژی روزانه ممکن است بین این دو ابزار همپوشانیهایی وجود داشته باشد.
در برخی موارد، استفاده از تخته هوشمند و در برخی موارد استفاده از نمایشگر لمسی بهتر است. اما در مقایسه اسمارت برد و نمایشگر لمسی متوجه می شویم که هرکدام از این دو گزینه ویژگیها و مزایا و معایب خود را دارند. در ادامه به توضیح برخی از این ویژگیها میپردازیم:
– قابلیت تشخیص لمس: اسمارت برد یا نمایشگر لمسی؟ تخته هوشمند از طریق لمس مستقیم روی صفحه، واکنش میدهد و اجازه میدهد که کاربر با استفاده از انگشتان خود وسایل را نمایش و کنترل کند.
– قابلیت نمایش چند منبع ورودی: با توجه به پشتیبانی تخته هوشمند از چندین دستگاه ورودی مانند: کامپیوتر، لپتاپ یا تبلت، کاربران میتوانند منبع مربوطه را انتخاب و نمایش دهند.
– امکان ذخیرهسازی و بازیابی: تخته هوشمند امکان ذخیره و ضبط محتوای نوشته شده یا نمایش داده شده را دارد، که این قابلیت بسیار مفید در مواقعی مانند: جلسات درسی یا جلسات کاری است.
– امکان اشتراک گذاری: تخته هوشمند امکان اشتراک گذاری محتوا با دیگران را از طریق شبکههای داخلی و یا اینترنت فراهم میکند.
– راحتی در استفاده: نمایشگر لمسی امکان استفاده آسان و راحت را فراهم میکند. کاربر با لمس مستقیم روی صفحه، به راحتی و بدون نیاز به دستگاههای کنترلی میتواند وظایف را انجام دهد.
– قابلیت نمایش با کیفیت بالا: به منظور دانستن اینکه اسمارت برد یا نمایشگر لمسی بهتر است باید بدانید که نمایشگرهای لمسی اغلب توانایی نمایش تصاویر با کیفیت بالا را دارند، که این ویژگی برای فعالیتهایی مانند: مشاهده فیلمها یا عکسها بسیار مناسب است.
– کارایی و قدرت پردازش: برخی از نمایشگرهای لمسی از قدرت پردازش بالا برخوردارند که این قابلیت برای کاربران نیازمند برنامههای آهنگسازی، ویرایش تصویر یا بازیهای سنگین مفید است.
به طور کلی، انتخاب بین اسمارت برد یا نمایشگر لمسی بستگی به نیاز و مورد استفاده شما دارد. اگر نیاز دارید محتوا را ذخیره و بازیابی کنید، همراه با اشتراک گذاری، تخته هوشمند بهتر است. اما اگر سرعت و راحتی استفاده، همراه با قدرت پردازش بالا مهم است، انتخاب نمایشگر لمسی بهتر است.
خرید اسمارت برد یا نمایشگر لمسی، بستگی به نیازهای شما دارد. اگر نیاز دارید که فعالیت های تعاملی و همکاری در کلاس یا محیط کار را بهبود ببخشید، تخته هوشمند یک گزینه خوب است. آن را می توان به صورت یک تخته سیاه سفید استفاده کرد و با استفاده از قلم های خاص، متون و نمودارها را روی آن بکشید.
اگر به دنبال یک راهی برای نمایش محتوا و اطلاعات هستید، نمایشگر لمسی یک گزینه کارآمد است. از طریق انتخاب آیتم ها و اجرای عملیات با لمس مستقیم روی صفحه، می توان محتوا را کنترل کرد.
به طور کلی، قبل از خرید مقایسه اسمارت برد یا نمایشگر لمسی، هدف خود را مشخص کنید و با توجه به نیازهای خاص خود به تحقیق بپردازید تا تصمیم درستی را بگیرید.