نمایشگر های ال ای دی و ال سی دی این روزها در بازار داخلی، شرکت ها و اماکن مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از ما نمی دانیم که تفاوت میان این دو در چیست و کدامیک را باید انتخاب کنیم. هنگام انتخاب شما با گزینه های فناوری بسیار زیادی روبرو خواهید شد که هر کدام به همان اندازه خوب و فوق العاده به نظر می رسند.
پس از اینکه فناوری های LED و LCD را شناختید، بهتر است کمی عمیق تر موضوع را بررسی کنید. شاید کم و بیش اصطلاحاتی مانند LED، LCD، QLED، UHD وOLED را شنیده باشید. ممکن است احساس کنید که فقط برای تماشای فیلم مورد علاقه خود در شب یا لذت بردن از یک بازی با دوست خود باید یک مانیتور حرفه ای با جدیدترین فناوری را بخرید.
در مورد مانیتورها و تلویزیون های LED و LCD، بد نیست بدانید که بسیاری از افراد در حال تغییر از نمایشگرهای LCD خود به LED هستند. دلیل این تغییر در مزایای بی شماری است که صفحه نمایش های LED ارائه می دهند، است. در این مقاله قصد داریم معیارهای تفاوت تکنولوژی LED و LCD و اینکه کدام بهتر است را به شما توضیح دهیم.
تکنولوژی LED و LCD
تفاوت اصلی بین مانیتورهای LED و ال سی دی ناشی از فناوری نمایشگر مورد استفاده برای ایجاد و نمایش تصویر است. اول اینکه یک چیز مهم برای توجه وجود دارد و آن این است که مانیتور LED یک نسخه پیشرفته از LCD است. به همین دلیل است که همه مانیتورهای ال ای دی ماهیت ال سی دی دارند اما همه ال سی دی ها مانیتورها LED نیستند.
نکته دیگر در مورد ال ای دی و ال سی دی این است که فناوری LCD با استفاده از لامپ های فلورسنت کاتد سرد، نور پس زمینه را برای نمایش تصویر استفاده می کند. فناوری ال سی دی در دوران خود، انقلابی در مانیتورها ایجاد کرد. لامپ فلورسنت کاتد سرد یک لامپ کوچک است.
در مانیتورهای ال ای دی با جایگزینی لامپ های فلورسنت با فناوری نور پس زمینه LED، فناوری قدیمی را یک قدم جلوتر بردند. فناوری OLED نیز با از بین بردن نیاز به نور پس زمینه، ال ای دی ها را بهبود بخشیدند.
مانیتورهای LED و LCD دو نوع متفاوت از نورپردازی هستند. ال ای دی های اولیه دارای چراغ های LED در لبه مانیتور بودند که به آن نورپردازی لبه می گفتند. در حال حاضر، مانیتورهای ال ای دی، از نوع دید مستقیم هستند. LED های دید مستقیم یک گام فراتر رفته و کل صفحه را با مجموعه ای از LED ها جایگزین می کنند.
در این بخش از بررسی تفاوت LED و LCD می توان متوجه شد که این مدل مانیتورها، مانیتورهای منفرد هستند را به مجموعه ای مدولار از تعداد بی شماری دیودهای ساطع کننده نور دارند. علاوه بر این، این فناوری روی ابعاد مانیتور نیز تاثیر گذاشته و آن را افزایش داده است. بدون اینکه هزینه آن به طور تصاعدی افزایش یابد.
در مقایسه کیفیت نمایشگر LED و ال سی دی، می توان گفت صفحه نمایش های LED با دید مستقیم و گام پیکسلی اندازه گیری می شود. منظور از گام پیکسل فاصله بین دو LED مجاور روی نمایشگر است. هر چه گام پیکسل کمتر باشد، کیفیت تصویر بهتر است.
انرژی کارآمد
بین LED و ال سی دی، از آنجایی که ال ای دی ها جایگزین لامپ های فلورسنت با دیودهای ساطع کننده نور می شوند، نسبت به ال سی دی ها انرژی کارآمد تری دارند. یک نمایشگر ال ای دی ۳۲ اینچی ۱۰ وات برق کمتر نسبت به صفحه نمایش LCD هم اندازه خود مصرف می کند. تفاوت در مصرف انرژی با افزایش اندازه نمایشگر نیز افزایش می یابد.
در نمایشگر های LED و ال سی دی، دیودهای ساطع کننده نور به طور قابل توجهی کوچکتر از لامپ های فلورسنت LCD هستند. لامپ های فلورسنت ضخامت قابل توجهی دارند، در حالی که ضخامت دیودها نزدیک به هیچ است. علاوه بر این دیودهای بی شماری در یک صفحه مونتاژ می شوند، بنابراین ضخامت آرایه بدون توجه به تعداد دیودهای موجود افزایش نمی یابد. به این ترتیب یک پنل LED نازکتر از یک پنل LCD است. به طور متوسط، یک صفحه نمایش LED می تواند یک سوم ضخامت یک صفحه نمایش LCD با همان اندازه باشد.
زاویه دید
در مقایسه دیگر LED و ال سی دی، می توان گفت ال دی ها دارای نور لبه به دلیل موقعیت منبع نور هستند. برخلاف ال سی دی ها که دارای یک ایراد جزئی در زاویه دید هستند. LED ها دید مستقیم، زاویه بهتری را برای دیدن نسبت به LCD ها ارائه می دهند. زیرا منبع نور به طور مساوی روی صفحه پخش می شود.
زمان پاسخ
زمان پاسخ LED و LCD متفاوت است. این زمان برای تغییر از یک رنگ به رنگ دیگر در نظر گرفته می شود. زمان پاسخ به طور کلی در میلی ثانیه اندازه گیری می شود. هر چه زمان پاسخگویی کمتر باشد، کیفیت تصاویر تولید شده بهتر است. به طور معمول نمایشگرهای ال ای دی زمان پاسخ کوتاه تری نسبت به نمایشگرهای LCD دارند.
کنتراست
از آنجایی که نمایشگرهای LED به جای یک نور پس زمینه زیاد، از نور پسزمینه LED با آرایه کامل استفاده میکنند، کنتراست بسیار بهتری نسبت به LCDها ارائه می دهند. فناوری نور پس زمینه LCD فقط سفید و سیاه را نشان می دهد اما نور پسزمینه LED میتواند کل طیف RGB را ساطع کند و در نتیجه کنتراست RGB عمیقتری ایجاد کند.
شاید تعجب کنید اما نمایشگرهای LED همچنان برنده این بحث هستند. نمایشگرهای ال ای دی به طور متوسط ۱۰۰۰۰۰ ساعت عمر بیشتری دارند. این در مقایسه با ۵۰۰۰۰ ساعتی است که تلویزیون های LCD عمر می کنند.