نمایشگر امولد ( AMOLED ) یکی از فناوری های جذاب در حوزه صفحه نمایش می باشد. امروزه این فناوری در صفحه نمایش مانیتور، تلویزیون و تلفن همراه مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله، می خواهیم نگاهی به این فناوری جذاب بیندازیم و مزیت ها و معایب آن را با هم بررسی کنیم. اگر علاقه مند هستید که این مطالب را دریافت کنید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا مطالب سودمندی را بدست آورید.
نمایشگر امولد ( AMOLED ) کیفیت تصویر بالاتری ارائه می کند.
امولد ( AMOLED ) مخفف کلمه Active Matrix Organic Light Emitting Diodes بوده و به معنای دیود گسیل کننده نور به صورت ارگانیک و همراه ماتریس فعال است. این فناوری پیشرو، امروزه در صفحات OLED مورد استفاده قرار می گیرد. این فناوری به قدری جذاب است که شرکت های متنوع و بزرگی اعم از سامسونگ و ال جی، به سراغ آن رفتند و از آن در محصولات خود استفاده کردند.
در رابطه با چگونگی نمایش تصویر در نمایشگر امولد ( AMOLED ) باید بگوییم که دیود های موجود در آن، کنار هم قرار می گیرند و به صورت پیکسل می شوند. این پیکسل ها نور های سفید رنگی را تشکیل می دهند که با تجمع آن ها، می توان تصاویر را دریافت کرد. البته که واژه ارگانیک موجود در این عنصر، به این معنا است که این صفحه ها، از مواد آلی تشکیل شده اند. همچنین واژه ماتریس فعال نیز برای نشان دادن دیود های گسیل ارائه شده است.
در این بخش از مقاله، می خواهیم مشاهده کنیم که نمایشگر امولد ( AMOLED ) دارای چه ویژگی هایی می باشد و چه مزیت هایی، این فناوری را متمایز کرده اند. صفحه نمایش هایی که از این فناوری برخوردارند، تعداد صفحات LED کمتری دارند. همین موضوع باعث می شود تصویر دریافتی شفاف تر و دارای کیفیت بیشتری شود. همینطور وضوح رنگ ها و کیفیت تصویر نیز افزایش می یابد.
مزیت دیگری که بسیار جالب است، این است که در هنگام عدم استفاده از یک پیکسل، پیکسل مربوطه خاموش می شود. به عنوان مثال، هنگامی که بخشی از تصویر مشکی رنگ است، پیکسل مورد نظر خاموش شده و رنگ سیاه، با شفافیت بیشتری خود را نشان می دهد. از طرفی نیز مصرف برق را کاهش می دهد که بسیار هیجان انگیز است. همینطور انعطاف پذیری مناسب این صفحه نمایش، باعث می شود تولید کنندگان مانیتور، آن را به صورت خمیده یا تاشو نیز تولید کنند.
مصرف انرژی در محصولاتی که از این فناوری استفاده می کنند، بسیار کم است.
در کنار مزایای جذابی که نمایشگر امولد ( AMOLED ) دارد، معایبی نیز این فناوری دارد. یکی از معایبی که در این فناوری دیده می شود، این است که به مرور زمان، کیفیت رنگ موجود در صفحه نمایش کاهش می یابد. این موضوع به قدری می باشد که کم کم تصاویری با کیفیت پایین را مشاهده خواهیم نمود. عیب دیگر، این است که پیکسل ها بعد از مدتی، ممکن است بسوزند. در صورت سوختن چند پیکسل، صفحه نمایش باز هم به فعالیت خود ادامه می دهد اما جای نقاط سیاه روی صفحه نمایش مشاهده می شود که اذیت کننده است. عیب دیگری که در این فناوری مشاهده می شود، این است که این صفحه نمایش نسبت به سایر موارد موجود، از قیمت بیشتری برخوردار است. بنابراین می توان آن را در دسته ی صفحه نمایش و فناوری گران قیمت بخش بندی کرد.
همانطور که مشاهده کردید، تکنولوژی یا فناوری امولد ( AMOLED ) بسیار جذاب است و مزایای آن می تواند افراد زیادی را وسوسه به خرید محصولات با این تکنولوژی کند. نمایشگر امولد ( AMOLED ) از جمله محصولاتی می باشد که با این فناوری تولید شده است. این محصول باعث می شود افراد، کیفیت تصویر بیشتری بدست بیاورند. البته که با پیشرفت تکنولوژی، قطعا فناوری هایی به میان می آید که این صنعت را زیر و رو می کنند. با این حال، تاکنون می توان با قاطعیت گفت که این فناوری، بسیار جذاب و هیجان انگیز می باشد.
نمایی از تفاوت فناوری AMOLED با IPS LCD.
به دلیل جذابیت های زیادی که این فناوری ارائه داده است، تولید کنندگان گوشی موبایل نیز وسوسه به استفاده از این تکنولوژی شده اند. این موضوع تا حد زیادی نفوذ کرده و هم اکنون موبایل های زیادی را مشاهده می کنیم که از این تکنولوژی برای صفحه نمایش خود استفاده می کنند. بنابراین می توان این تکنولوژی را فراگیر و با کیفیت دانست. شاید مصرف کم انرژی در این گوشی، یک مزیت فوق العاده جذاب باشد که علاوه بر افزایش عمر گوشی، باعث کاهش هزینه ها تا حد زیادی می شود.
در انتهای مقاله نمایشگر امولد ( AMOLED ) امیدواریم از خواندن آن رضایت خاطر داشته باشید و این مقاله توانسته باشد اطلاعات ارزشمند و مفیدی را در اختیار شما مخاطبین عزیز گذاشته باشد.