امروزه مانیتور ها با نمایشگر های متفاوتی راهی بازار می شوند. این نمایشگر ها از تکنولوژی و فناوری های پیچیده و جذابی تشکیل شده اند. یکی از این نمایشگر ها، نمایشگر OLED می باشد. این تکنولوژی جذاب پس از آنکه وارد دنیای نمایشگر ها شد، به شدت مورد استقبال برند های معتبر در این زمینه قرار گرفت. سامسونگ، ال جی، فیلیپس، سونی و … از این تکنولوژی در تلویزیون ها و مانیتور های خود استفاده کرده اند و به شدت این تکنولوژی نزد افراد محبوب شد. با اینکه در حال حاضر فناوری های جدیدی در این زمینه ارائه شده است با این حال هنوز هم این تکنولوژی بسیار محبوب است.
در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که نمایشگر OLED چگونه نمایشگری می باشد و از چه ویژگی هایی برخوردار است. اگر علاقه مند به دریافت اطلاعات پیرامون این موضوع می باشید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا به اطلاعات جذابی دست پیدا کنید.
نمایشگر OLED، از پیشرفته ترین و جذاب ترین نمایشگر ها در سطح LED می باشد. این تکنولوژی مدت زمان زیادی است که در نمایشگر ها به کار می رود و همین موضوع باعث شده است مانیتور ها و تلویزیون ها، از پیشرفت و کیفیت بیشتری در رابطه با نمایش تصویر برخوردار باشند. OLED مخفف کلمه Organic Light Emitting Diodes بوده و به معنای دیود گسیل یافته از نور ارگانیک می باشد. در این نمایشگر، هر پیکسلی که به کار رفته است از یک ماده ای که در تماس با الکتریسیته می باشد، تشکیل شده است. این الکتریسیته گسل یافته می تواند باعث تابش نور شود. البته که این تابش عاری از گرما بوده و می تواند رزولوشن بهتری را به نمایشگر ارسال کند.
در رابطه با بخش ارگانیک موجود در نمایشگر OLED نیز باید عنوان کنیم که پیکسل های به کار رفته در این نمایشگر، مقداری الکتریسیته دارند که به وسیله ی آن، می توانند نور به مقدار خاص و معینی را از خود بتابانند. همین موضوع باعث می شود مواد تشکیل دهنده این پیکسل ها که تحت عنوان OLED می باشند، از مواد زیستی مانند کربن و سایر عناصر ساخته شوند. چنین موضوعی به بحث زیست محیطی و ارگانیک کمک می کند. بنابراین OLED علاوه بر اینکه کیفیت بالاتری را تضمین می کند، باعث می شود از نظر زیستی نیز شرایط به طور مناسب تری به وجود بیاید.
نمایشگر OLED جزئیات را با دقت بیشتری به نمایش می گذارد.
برای اینکه بتوانیم نمایشگر OLED را بهترین انتخاب در این سطح بدانیم، باید از ویژگی های آن پرده برداریم. به عنوان مثال در بحث کنتراستی که این نمایشگر از خود ارائه می کند، اطلاعاتی نظیر کنتراست بی نهایت منتشر شده است. شاید در ابتدا با خود فکر کنید که این موضوع کاملا اشتباه است و همچین موضوعی وجود ندارد اما باید بگوییم این موضوع جزء کمتر مواردی می باشد که درست است. یعنی کنتراستی که این نمایشگر از خود ارائه می کند در حدود بی نهایت می باشد.
از طرفی دیگر، نمایشگر هایی که مجهز به LCD می باشند دارای ویژگی های OLED نیم باشند. نمایشگر LCD از کریستال های مایعی تشکیل شده اند که می توانند نور تولید شده توسط نمایشگر ها را مسدود کنند. به عبارتی می توان آن را شبیه عینک آفتابی در برابر نور شمع تصور کرد. بنابراین کیفیت تصویر به قدر زیادی کاهش پیدا می کند و همین موضوع باعث افت کنتراست و وضوح تصویر می شود. در واقع در LCD نور پس زمینه کم است و همین موضوع باعث می شود کل تصویر تحت الشعاع این موضوع قرار بگیرد. جالب است بدانید که در نمایشگر های LCD، می توان حداکثر نور ۳۰۰ منطقه را کاهش داد اما این موضوع در نمایشگر OLED به مقدار ۸ میلیون منطقه می رسد.
یکی دیگر از موضوعاتی که پیرامون نمایشگر OLED ارائه می شود، این است که آیا این نمایشگر عمر مفید زیادی دارد یا خیر؟ در این رابطه، عنوان شده است که طول عمر این تکنولوژی، بالغ بر ۵۰ هزار ساعت برای هر تلویزیون می باشد. اگر بخواهیم این موضوع را بیشتر بررسی کنیم، باید عنوان کنیم که اگر در طول روز، ۶ ساعت از نمایشگر OLED خود استفاده کنید، حدود ۲۲ سال زمان می برد تا تلویزیون شما دچار مشکل شود. این عدد، عدد بسیار خوبی است و می توان روی طول عمر این تکنولوژی نیز حساب ویژه ای باز کرد. البته که در آینده می توان انتظار ارتقای تکنولوژی به سطوح بالاتری را داشت اما هم اکنون نیز می توان این فناوری را در زمره فناوری های پیشرفته و جذاب دانستن.
در انتهای این مقاله، امیدواریم از خواندن آن لذت برده باشید و این مقاله توانسته باشد اطلاعات مفید و سودمندی را به شما مخاطبین عزیز، ارائه داده باشد.