دوست دارید با نکات مهم در انتخاب مانیتور مناسب آشنا شوید؟ انتخاب مانیتور مناسب یکی از مهم ترین کارهایی است که می توانید انجام دهید؛ چراکه ساعت ها در مقابل مانیتور می نشینید و وقت خود را سپری می کنید. این راهنما خیلی فنی نیست! اگرچه اگر در مورد nits، کنتراست، وسعت، دقت رنگ، نرخ تازهسازی، Blue-Light، ورودیها و خروجیها به تفصیل صحبت کنیم.
۱- اندازه: اندازه قطر صفحه نمایش مانیتورها از نکات مهم در انتخاب مانیتور مناسب است. این اندازه بین ۲۳ اینچ تا بیش از ۴۸ اینچ متغیر است. اکثر لپ تاپ ها هم دارای صفحه نمایش ۱۳ تا ۱۵ اینچی هستند. برای نمایش سه صفحه، ۲۷ تا ۳۲ اینچ بهترین اندازه است.
تخت یا منحنی بودن مانیتور
۲- تخت یا منحنی: یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب مانیتور مناسب تخت یا منحنی بودن مانیتور است. یک مانیتور تخت تا ۳۲ اینچ بهترین است! زیرا می تواند دقیقاً در ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلی متری از چشم شما روی میز قرار گیرد. مانیتورهای منحنی مانند تلویزیونهای منحنی هستند. آنها مکانی برای تنظیمات چند مانیتور دارند که در آن می توانید دو مانیتور را در یک فضای میز به عرض ۱ متر در کنار هم قرار دهید. اگر قصد دارید از دو نمایشگر منحنی در کنار هم استفاده کنید، منحنی ایدهآل نزدیکتر به ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰R است. مانیتورهای بزرگتر معمولاً ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰R هستند و در درجه اول برای مانیتورهای گیمینگ مناسب هستند.
۳- رنگ / وسعت: در انتخاب مانیتور مناسب دقت کنید که اکثر مانیتورها LCD هستند و از LEDهای جانبی یا پس زمینه استفاده می کنند. دو نوع پنل اصلی وجود دارد: VA (دید خارج از زاویه باریکتر اما کنتراست بالاتر) و IPS (دید خارج از زاویه بازتر و کنتراست کمتر). برخی از مانیتورها کوانتوم دات (QD، ULED) را برای بهبود رنگ ها اضافه می کنند. اخیراً برخی از مانیتورها شروع به استفاده از پنل های گران قیمت QD/Mini-LED و OLED کرده اند.
۴- گواهینامه SDR/HDR/VESA: تقریباً همه مانیتورها دارای محدوده دینامیکی استاندارد (SDR) هستند زیرا کمتر از ۳۰۰ نیت (nits) هستند و نسبت کنتراست آنها در حدود ۱۰۰۰/۱۵۰۰:۱ است. معنی آن این است که در فیلم ها، جزئیات را در صحنه های تاریک و برجسته از دست می دهید. مانیتورها برای فیلم در نظر گرفته نشده اند.
۵- نسبت و وضوح: ممکن است در مورد نسبت عریض ۱۶:۹ (در تلویزیون ها استفاده می شود) یا ۱۶:۱۰ شنیده باشید. اکثر کامپیوترهای مدرن از ۱۶:۹ و ۱۶:۱۰ پشتیبانی می کنند اما همه آنها از ۲۱:۹ یا بیشتر پشتیبانی نمی کنند. DQHD معمولاً به یک پردازنده گرافیکی پیشرفته Nvidia و AMD برای هدایت آنها نیاز دارد.
۶- نرخ رفرش: یکی از نکات مهم در انتخاب مانیتور مناسب نرخ رفرش یا تعداد دفعاتی است که تصویر در ثانیه به روز می شود.
۷- نور آبی: نور آبی ارزان ترین نوع نور و یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب مانیتور مناسب است. گفته میشود که ریتمهای شبانهروزی را مختل میکند. نکته اصلی این است که یک مانیتور کم نور آبی (گاهی اوقات به آن حالت Eye Saver گفته می شود) دمای رنگ را از سرد به گرم تغییر می دهد. ما معتقدیم کاهش نور آبی تنها در صورتی ضروری است که به نور پرانرژی و مرئی (HEV) حساس باشید. در هر صورت، شما باید هر ۲۰-۳۰ دقیقه یک بار استراحت کنید و به بیرون به نور خورشید نگاه کنید.
۸- نوع پایه و نحوه نصب: اکثریت مانیتورها دارای یک پایه وسط و صفحات نگهدارنده هستند. در حالی که یک مانیتور ۳۲ اینچ مورب، ممکن است به ۲۰۰-۳۰۰ میلی متر برای قرار دادن پاها نیاز داشته باشید. مانیتورهای تخت با استفاده از اندازه صفحه استاندارد VESA به راحتی به دیوار نصب می شوند. مانیتورهای منحنی چالش برانگیزتر هستند. طیف وسیعی از پایههای شخص ثالث وجود دارد که میتوانند روی میز نصب شوند، دو نمایشگر را نگه دارند یا امکان استفاده پرتره را فراهم کنند. اکثر رایانه های شخصی امکان چرخش صفحه نمایش را دارند.
۹- پورت ها: اکثر مانیتورها دارای HDMI 1.4 یا ۲٫۰ هستند که برای تا ۴K@30/50/60Hz کافی است. رایانه شما باید یک پورت نمایشگر داشته باشد. برخی ممکن است کانکتورهای VGA یا DVI قدیمیتری داشته باشند. این اتصالات قدیمی و برای وضوح پایین هستند. برخی از مانیتورها دارای پورت USB-C هستند. اگر رایانه شخصی یا داک شما دارای USB-C با Alt DP 1.4 است، می توانید صدا و تصویر را از طریق USB-C انتقال دهید. برخی از آنها دارای شارژ پایین دستی USB-C 60/90 واتی هستند، بنابراین می توانید لپ تاپ خود را متصل کرده و از آن استفاده کنید و آن را شارژ کنید. برخی نیز دارای عملکرد پایه پایه مانند درگاه های USB هستند.