در دنیای مبتنی بر فناوری عصر حاضر، داشتن تنها یک مانیتور ممکن است همیشه برای رفع نیازهای کاری یا سرگرمی شما کافی نباشد. چه قصد داشته باشید با کامپیوتر خود بر روی پروژههای پیچیدهای کار کنید، چه قصد بازی کردن با آن را داشته باشید، یا که صرفاً بخواهید با برنامههای مختلف چندین کار را به طور همزمان انجام دهید، داشتن مانیتورهای متعدد میتواند کاربردهای زیادی به همراه داشته باشید و تجربه کاربری کلی شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در همین ارتباط با ما تا انتها همراه باشید تا ببینیم چطور کامپیوتر را چند مانیتوره کنیم؟ ما در این مقاله به بررسی روشهای مختلف چند مانیتوره کردن، نیازمندیهای سختافزاری و تنظیمات نرمافزاری خواهیم پرداخت.
یک ستاپ چند مانیتوره.
روش های مختلفی در جواب به سوال “چطور کامپیوتر را چند مانیتوره کنیم؟” وجود دارد که هر کدام مزایا و الزامات خاص خود را دارند. کاربردی ترین این روش ها عبارت اند از:
بسیاری از کامپیوترهای مدرن از اتصال چندین نمایشگر، پشتیبانی داخلی می کنند. این روش معمولاً شامل اتصال مانیتورهای جداگانه به پورتهای ویدئویی موجود در کامپیوتر مانند HDMI، DVI، DisplayPort یا VGA است. پس از اتصال مانیتورها، سیستم عامل کامپیوتر آنها را به عنوان نمایشگرهای جداگانه می شناسد و به شما اجازه می دهد تا دسکتاپ خود را در چند صفحه نمایش گسترش دهید. مزیت این روش این است که به سخت افزار یا نرم افزار اضافی نیاز ندارد.
اگر رایانه شما از اتصال چندین نمایشگر، پشتیبانی داخلی نمیکند، میتوانید یک کارت گرافیک با خروجیهای متعدد روی آن نصب کنید. کارتهای گرافیکی که از تنظیمات چند مانیتور پشتیبانی میکنند، اغلب دارای چندین خروجی HDMI، DisplayPort یا DVI هستند. با اتصال مانیتورهای خود به خروجی های کارت گرافیک و نصب درایورهای لازم، می توانید دسکتاپ خود را در چند صفحه نمایش گسترش دهید. این روش معمولا توسط گیمرها و افراد حرفه ای که نیاز به گرافیکی با کارایی بالا دارند استفاده می شود.
روش دیگری که برای چند مانیتوره کردن رایانه پیشنهاد می شود، استفاده از آداپتورهای مبتنی بر USB است. این آداپتورها یک پورت USB را به یک خروجی ویدیو تبدیل می کنند که به شما امکان می دهد یک مانیتور اضافی را به کامپیوتر خود متصل کنید. برخی از آداپتورهای USB با استفاده از درگاههای USB اضافی یا با زنجیر کردن چندین آداپتور با هم، از چندین نمایشگر نیز پشتیبانی میکنند. اگرچه این روش راحتی است، اما ممکن است عملکردی با کیفیت مانند راه حل های کارت گرافیک داخلی یا اختصاصی ارائه نکند.
برخی از برنامه های نرم افزاری عملکرد چند مانیتوره کردن را در رایانه هایی که پشتیبانی داخلی ندارند، فعال می کنند. این برنامه ها معمولاً با ایجاد یک دسکتاپ مجازی که چندین مانیتور را در بر می گیرد، کار می کنند و به شما امکان می دهند پنجره ها و برنامه ها را بین صفحه نمایش های مانیتور های مختلف جابجا کنید. برخی از مهم ترین این نرم افزار ها عبارتند از DisplayFusion، UltraMon، و Actual Multiple Monitors.
تا به اینجا مهمترین روش ها در جواب به سوال چطور کامپیوتر را چند مانیتوره کنیم؟ را بررسی کردیم. حال بیایید ببینیم الزامات سخت افزاری و تنظیمات نرم افزاری مورد نیاز انجام این کار چه هستند.
برای راهاندازی موفقیتآمیز چند مانیتور، نیازهای سختافزاری خاصی باید برآورده شوند. این الزامات عبارتند از:
برای استفادهی موثر از ویژگی چند مانیتوره سازی کامپیوتر، پیکربندی صحیح تنظیمات نرم افزاری بسیار مهم است. یکی از تنظیمات ضروری این است که اطمینان حاصل شود مانیتورها به درستی توسط سیستم عامل شناسایی می شوند. این معمولاً می تواند از طریق تنظیمات نمایشگر در کنترل پنل رایانه یا تنظیمات system preferences انجام شود. کاربر باید بررسی کند که همه مانیتورهای متصل، به دقت در تنظیمات نمایشگر شناسایی و نمایش داده شوند تا امکان جابجایی یکپارچه پنجره ها و محتوا بین صفحه نمایش فراهم شود.
یکی دیگر از تنظیمات مهم، تعیین موقعیت و آرایش مانیتورها است. کاربران ممکن است بر اساس نیازهای کاری یا راحتی شخصی ترجیحات متفاوتی داشته باشند. در تنظیمات نرم افزار، امکان تنظیم آرایش مانیتور، تعیین موقعیت نسبی هر مانیتور برای تقلید از تنظیمات فیزیکی وجود دارد.