امروزه پیدا کردن بهترین مادربرد مخصوص بازی کار سختی است. زیرا شرکت های مختلفی در حوزه تولید سخت افزار در حال فعالیت هستند و انتخاب یک مادربرد حرفه ای می تواند چالش هایی به همراه داشته باشد. در این مقاله ۱۰تا از بهترین مادربردهای گیمینگ را باهم بررسی خواهیم کرد.
به طور کلی باید توجه داشته باشید که یک مادربرد حرفه ای به شما این امکان را می دهد تا از سخت افزارهای قویتری استفاده کنید. به همین دلیل باید در انتخاب برد اصلی رایانه خود دقت کنید. هر مادربرد بسته به مدل و چیپست از قطعات خاصی پشتیبانی می کند، پس به منظور ارتقا سیستم برای آینده، حتما یک برد اصلی مناسب و بسته به نیاز خود خریداری کنید.
مادربرد، به عنوان رابط بین سخت افزارها در یک کامپیوتر عمل می کند، به همین دلیل فاکتورهایی وجود دارد که قبل از خرید حتما در مورد آنها تحقیق کنید.
شرکت اینتل و ای ام دی به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان پردازنده در جهان شناخته می شوند. هر رایانه برای اجرای برنامه ها و بازی های مختلف نیازمند یک پردازنده است. این در حالی است که پردازنده ها دارای سوکت های اختصاصی خود برای اتصال به برد اصلی هستند. به همین دلیل نوع سوکت موجود بر روی مادربرد، باید با سوکت پردازنده مطابقت داشته باشد. برای پیدا کردن بهترین مادربرد مخصوص بازی سعی کنید از بردهای جدید استفاده کنید تا بتوانید پردازنده های قوی تری را بر روی آن نصب کنید.
رم ها نیز تنوع بسیاری دارند و برای انتخاب رم باید به نوع حافظه آن توجه کنید. به عنوان مثال رم هایی با حافظه DDR5 فقط بر روی مادربردهایی که این نوع رم را پشتیبانی می کنند، قابل نصب هستند. به همین دلیل در هنگام خرید این تجهیزات باید دقت کنید. همچنین هر چه تعداد بانک های رم بیشتر باشد، به همان نسبت نیز می توانید حافظه موقت بیشتری را بر روی رایانه خود نصب کنید.
در این بخش ۱۰تا از بهترین مادربردهای گیمینگ را که از نظر کاربران رتبه بالایی دریافت کرده اند را معرفی خواهیم کرد.
اگر دوست دارید تا یک مادربرد حرفه ای خریداری کنید، X670E-F می تواند تمام نیازهای شما را رفع کند. این مادربرد که برپایه پردازنده های AMD طراحی شده است، دارای سوکت AMD X670 است. این پردازنده ها قدرت اجرایی بالایی دارند و برای پردازش های سنگین ساخته شده اند. مادربرد جدید ایسوس دارای اتصال شبکه بی سیم نیز است که می تواند برای گیمرها بسیار مناسب باشد.
سری B650M شرکت ASRock به عنوان مادربردهای حرفه ای، اما مقرون به صرفه در بازار شناخته می شوند. این مادربرد از سوکت AMD بهره می برد و جدیدترین پردازنده های این شرکت بر روی مادربرد شرکت ASRock قابل نصب است. امکان اتصال بی سیم و وجود دو اسلات PCIE 5.0 از دیگر ویژگی های این مادربرد است.
این مادربرد از رم های DDR5 پشتیبانی می کند و دارای سوکت Intel Z790 است. به همین دلیل می توانید از پردازنده های قدرتمند این شرکت برای اجرای بازی های جدید استفاده کنید. این مادربرد به نسبت محصولات مشابه کمی گران قیمت تر است و دلیل آن نیز وجود پورت RJ45 باکیفیت و پرسرعت ۱۰GbE آن است. این سوکت تنها بر روی روترهای حرفه ای دیده می شود.
اگر به صورت تفریحی بازی می کنید، سری B660 می تواند نیازهای شما را به عنوان یک گیمر کاملا رفع کند. این مادربرد از سوکت LGA 1700 استفاده می کند و به همین دلیل میتوانید از قوی ترین پردازنده های شرکت اینتل بر روی آن استفاده کنید. این مادربرد قیمت مناسبی دارد و برای ارتقا در آینده نیز شما را همراهی خواهد کرد.
سری X670E تلاش کرده است تا با ارائه سوکت های قدرتمند M.2، اجرای دستورات و برنامه ها را در رایانه سریع تر کند. این مادربرد از سوکت AMD پشتیبانی می کند و امکان نصب رم های DDR5 بر روی آن وجود دارد. همچنین این مادربرد دارای سوکت ARGB برای کنترل کامل بر روی ظاهر سخت افزارها نیز می باشد.
اگر علاوه بر قدرت نیاز به شخصی سازی کیس خود دارد، Z690 می تواند نیاز شما را رفع کند. این مادربرد طراحی خاصی دارد و امکان نصب ۴ حافظه M.2 را به شما می دهد. همچنین به کمک بانک های رم DDR5 می توانید تا ۱۲۸ گیگابایت حافظه بر روی این مادربرد نصب کنید. این محصول دارای چیپست Z690 نیز است.
شرکت ام اس آی در خلق مادربردهای گیمینگ تبحر بسیاری دارد. نسخه جدید B550 که دارای چیپست ای ام دی B550 است به شما این امکان را می دهد تا از سخت افزارهای قدرتمند بر روی این مادربرد استفاده کنید. کارت های گرافیک Radeon بر روی این مادربرد عملکرد بهتری دارند و تا ۱۲۸ گیگابایت حافظه DDR4 می توانید بر روی این برد نصب کنید.