این مقاله به موضوع جذاب و نوآورانهای میپردازد: تبدیل اسمارت بورد به تخته وایت برد. در دنیای پر فراز و نشیب فناوری اطلاعات، ابزارهای تعلیم و تربیت نیز در حال تحول بزرگی هستند. یکی از این تحولات جالب، اسمارت بورد یا تختههای هوشمند است که تا به حال نه تنها توجه مخاطبان را به خود جلب کرده است، بلکه تجربهی آموزشی را به یک سطح جدید ارتقا داده است.
تبدیل اسمارت بورد به تخته وایت برد معمولاً شامل استفاده از آن به عنوان یک تخته سفید معمولی بدون استفاده از ویژگیهای تعاملی آن است. اسمارت بوردها به بخشی جدایی ناپذیر از کلاسهای درس و اتاقهای هیئتمدیره مدرن تبدیل شدهاند. آنها شیوه ارائه و بهاشتراکگذاری اطلاعات را متحول کردهاند. ویژگیهای تعاملی و قابلیتهای چند رسانهای، آنها را به یک انتخاب محبوب برای مربیان تبدیل کرده است. این بردها تغییر قابل توجهی را در نحوه برقراری ارتباط و فرآیند آموزش و یادگیری دانشآموزان ایجاد کردهاند. بردهای هوشمند یک پلت فرم پویا و جذاب برای یادگیری مشارکتی و ارائههای تاثیرگذار ارائه می دهند.
برای تبدیل اسمارت بورد به تخته وایت برد، پس از روشن کردن دستگاه، میتوانید در صفحه اصلی روی گزینه سوم (نرمافزار S-writer) کلیک کرده و وارد فضای وایتبرد شوید. شما میتوانید بهراحتی رنگ پسزمینه خود را تغییر داده و حتی یک تصویر دلخواه را به عنوان پسزمینه استفاده کنید. برای نوشتن میتوانید از قلم هوشمندی که بههمراه اسمارت برد ارائه میگردد، استفاده کنید و با پشت دست خود میتوانید مطالب نوشته شده را پاک کنید. البته برای پاک کردن جزئیات، میتوانید از پشت قلم هوشمند به عنوان یک پاککن ظریفتر استفاده نمایید.
بهطورکلی میتوان گفت اسمارت بوردها با استفاده از فناوریهایی مانند لمس، تشخیص قلم یا اتصال به رایانهها کار میکنند و امکاناتی را فراهم میکنند که تختههای وایت برد معمولی ندارند. بهترین راه برای بهرهگیری از هرکدام از این ابزارها، استفاده بهینه از ویژگیها و امکانات آنهاست. اسمارت بوردها برای تعامل فعال و پویا در کلاسهای آموزشی و محیطهای کسبوکار مناسب هستند. در حالیکه تختههای وایت برد به عنوان یک ابزار ساده برای ارائهی اطلاعات در جلسات و فضاهای آموزشی کلاسیک استفاده میشوند. استفاده از اسمارت بوردها به عنوان تخته وایتبرد به شما این امکان را میدهد تا از امکانات پیشرفته دیگری بهرهمند شوید که برخی از آنها عبارتند از:
یکی از مشکلات استفاده از تختههای وایت برد این است که وقتی تخته پر میشود، برای ادامه دادن باید مطالب قبلی را پاک کنید. این در حالیست که استفاده از اسمارت برد این امکان را فراهم میکند که تا ۹۹ صفحه باز کرده و ذخیره نمایید. بهعلاوه اگر نمیخواهید برای ادامه، صفحه جدیدی باز کنید، میتوانید نمایشگر اسمارت برد را با دو انگشت در وسط صفحه (در حالت سینگل تاچ)، تا ۵۰ درصد کوچک کرده و از فضای خالی اطراف استفاده نمایید. همچنین میتوانید صفحه نمایشگر اسمارت برد را تا ۳۰۰ درصد بزرگنمایی کنید. درنهایت اسمارت برد قابلیت ذخیره کردن تمامی مطالب به صورت فایل عکس یا pdf را برای شما فراهم میکند تا در انتهای جلسات کاری یا آموزشی خود، تمامی مطالب را از طریق QR Code با سایر افراد حاضر در جلسه، بهاشتراک بگذارید.
تختههای هوشمند وضعیت تدریس را بهبود میبخشند و معلمان میتوانند با استفاده از امکاناتی مانند اسپات لایت، کشیدن اشکال مختلف، زوم کردن روی بخشی از محتوا، افزودن تصویر به نمایشگر از حافظه داخلی، اتصال به اینترنت و …، محیط آموزشی پویاتری را ایجاد کنند.
اسمارت بوردها امکان بهاشتراکگذاری و ذخیره محتوا را به سرعت و آسانی برای افراد فراهم میکنند و این ویژگی در محیطهای کاری و درسی، بسیار کاربردی میباشد.
ابزارهای آموزشی سنتی مانند تخته سیاه و پرده پروژکتور دارای معایبی هستند که ممکن است تجربه یادگیری را بهشدت تحت تأثیر قرار دهند یا در جلسات کاری، میزان بهرهوری و بازخورد مناسب را کاهش دهند. هنگام برخورد نور به سطح تخته سیاه، بازتاب نور سبب میشود برخی از دانشآموزان بهسختی بتوانند محتوا را ببینند.
بههمین جهت برخی مدارس، پروژکتور را جایگزین تخته وایتبرد یا تخته سیاه کردند. پروژکتور ابزار پیشرفتهتری است که امکان اتصال به رایانه را دارد و معلمان میتوانند محتوای آموزشی خود را از طریق آن نمایش دهند. با این حال، پروژکتور نیز برخی مشکلات مربوط به دید را ایجاد میکند. قابلیت دید صفحه نمایش آن تنها در شرایطی که اتاق تاریک باشد، در بهترین حالت خود قرار میگیرد و اگر محیط به میزان کافی تاریک نباشد، صفحه پروژکتور کمنور به نظر میرسد.
این درحالیست که اسمارت برد یا تخته هوشمند در مقایسه با نمایشگرهای سنتی، قطعا ابزار بهتری است و رزولوشن و سطح روشنایی بالاتری دارد. اسمارت برد جیپلاس، دارای رزولوشن ۴K بوده و میزان روشنایی آن، ۴۰۰cd/m2 میباشد. همچنین به علت داشتن خاصیت Anti-Glare، مشکل انعکاس نور را تا حد زیادی کاهش داده و امکان استفاده در محیطهای پرنور یا کنار پنجره را فراهم میکند.
تخته هوشمند یک نمایشگر چندمنظوره و انعطافپذیر است که از انواع درگاههای USB، HDMI، پورتهای صوتی و … پشتیبانی میکند و از این طریق امکان اتصال به انواع ابزارها مانند لپتاپ، رایانه، دوربینها، پرینتر و … فراهم میکند.
به عنوان مثال در جلسات کاری یا آموزشی میتوانید یک دوربین وبکم به تخته هوشمند متصل کنید و جلسه خود را به صورت آنلاین برگزار نمایید. برای این منظور میتوانید مقاله نحوه اتصال پرینتر و وبکم به اسمارت بورد را مطالعه نمایید.