شاید بسیاری از افراد هرگز فرق کامپیوتر با مانیتور را درک نکنند. درصد بالایی از کارمندان هنوز نمی دانند که فرق بین این دو در چیست. اگر به آنها ایمیل بزنید و برند سیستم را از آنها بپرسید، شاید یک سوم آنها پاسخ شما را با مارک مانیتور بدهند. پس از خواندن این مقاله شما فرق کامپیوتر با مانیتور را متوجه خواهید شد.
به عنوان یک قاعده کلی، کامپیوتر تمام کارها را انجام می دهد و از یک نمایشگر برای نمایش نتایج برای کاربر استفاده می کند. صفحه نمایش هیچ هوشمندی ندارد. فقط یک ابزار جانبی برای سیستم است. رم، پردازنده و حافظه همگی داخل کیس که به عنوان Computer شناخته می شود، هستند.
در واقع مانیتور صفحه ای است که در آن اطلاعاتی که کامپیوترتان به شما نشان می دهد، می بینید. در حالی که سیستم جعبه ای با اندازه های مختلف است که شامل هر یک از قطعات و اجزای تشکیل دهنده یک Computer است. پردازنده، مادربرد، رم، هارد دیسک، کارت گرافیک و منبع تغذیه از جمله این قطعات هستند.
کامپیوتر یک وسیله شخصی است که به دلیل اندازه و توان مورد نیاز برای استفاده منظم در یک مکان واحد مانند میز مورد استفاده قرار می گیرد. رایج ترین پیکربندی آن کیس است که منبع تغذیه، مادربرد و هارد دیسک را در خود جای داده است. یک صفحه کلید و ماوس برای ورودی، یک مانیتور، بلندگوها، و گاهی یک چاپگر برای ارائه خروجی استفاده می شوند. مشخصات Computer را می توان در موارد زیر مشخص کرد:
کامپیوترها در انواع مختلفی عرضه می شوند که تفاوت آنها را کاربران نشان می دهند. هر یک از این سیستم ها می توانند برای کاربردهای زیر استفاده شوند:
مانیتور یک دستگاه خروجی است که اطلاعات را به صورت تصویری نمایش می دهد. صفحه نمایش معمولاً شامل صفحه نمایش بصری، مدار، بدنه و منبع تغذیه است. نه CPU دارد، نه RAM و نه چیزی که آن را به سیستم تبدیل کند. مانیتورهای اولیه برای سیستم های خانگی تقریباً همان تلویزیون بودند. صفحه نمایش بدون کامپیوتر بی فایده است، چرا که هیچ پردازشی برای شما انجام نمی دهد.
اکثریت قریب به اتفاق مردم هر روز در محل کار یا خانه از Monitor و کامپیوتر استفاده می کنند. با در نظر گرفتن اینکه اینها در اشکال، طرح ها و رنگ های متنوعی هستند، می توان آنها را به سه نوع عمده طبقه بندی کرد.
CRT: این نمایشگرها از فناوری CRT استفاده می کنند که معمولاً در ساخت صفحه نمایش تلویزیون استفاده می شد. با این نمایشگرها، جریانی از الکترون های فوق العاده پرانرژی برای قالب بندی تصاویر روی صفحه استفاده می شود.
LCD: نمایشگر ال سی دی شاید یکی از پیشرفته ترین فناوری های امروزی را در خود جای دهد. معمولاً لایه ای از پیکسل های رنگی یا تک رنگ است که بین چندین کاتد ساده و دو فیلتر پلاریزه چیده شده اند.
از مزایای مانیتورهای LCD می توان به اندازه محافظه کارانه آنها اشاره کرد که باعث سبک وزن بودن آنها می شود. علاوه بر این انرژی زیادی به اندازه نمایشگر CRT مصرف نمی کنند که آنها را برای سیستم خانگی ایده آل می کند.
LED: ال ای دی یکی از جدیدترین پیشرفت ها در بازار کنونی است که با نمایشگرهای LCD و پلاسما رقابت می کند. این نوع مانیتورها نمایشگرهایی با صفحه نمایش تخت یا خمیده هستند. از دیودهای ساطع کننده نور برای روشنایی پس زمینه روی صفحه به جای فلورسنت در این مانیتورها استفاده می شود.مزایای LED ها این است که تصاویری با کنتراست بالاتر و رنگ های چشمگیر ایجاد می کنند. به این ترتیب LED ها در مقایسه با نمایشگرهای LCD و CRT قوی تر هستند.
نمایشگر را می توان با ویژگی های زیر طبقه بندی کرد:
پیکسل: اصطلاح پیکسل اشاره ای به عنصر تصویر دارد. پیکسل ها نقاط کوچکی هستند که شامل یک صفحه نمایش می باشند. هر پیکسل شامل رنگ های قرمز، سبز و آبی است.
Dot Pitch: فاصله بین پیکسل ها روی صفحه است که هر چقدر عدد آن بالا باشد، تصویر بهتری ایجاد می کند.
نسبت کنتراست: نسبت کنتراست تخمینی از تفاوت شدت نور بین روشن ترین نقطه و تاریک ترین نقطه است.
نرخ تازه سازی: نرخ تازه سازی استاندارد نمایشگر قدیمی ۶۰ هرتز بود. در حالی که نرخ تازه سازی استاندارد جدید نمایشگرها ۷۵ هرتز است.