وقتی به دنبال بهترین لپتاپ یا کامپیوتر برای گرافیک هستید، ممکن است با گزینههای متعددی روبهرو شوید. یک کاربر با توجه به نیازهایی که دارد میتواند هر یک از آنها را انتخاب کند. مطمئناً اگر شما کسی باشید که به طور مداوم برای پروژههای خود در رفت و آمد باشد، یک لپتاپ برای کارهای گرافیکی بیشتر به کار شما خواهد آمد. در اینجا قصد داریم هر دو سیستم را برای کارهای گرافیکی مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
در مورد وجه تمایز کامپیوتر برای گرافیک و لپتاپ، اولین سوال این است که آیا شما میخواهید با لپتاپ کار کنید یا با کامپیوتر؟ اکثر نرمافزارهای مربوط به طراحی و کارهای گرافیکی، برای سیستمعاملهای iOS و Microsoft Windows عرضه میشوند. بنابراین شما برای استفاده از نرمافزارها روی لپتاپ و کامپیوتر محدودیتی ندارید. البته باید مطمئن شوید که فایلهای برنامه شما با سیستمعاملی که با آن کار میکنید، سازگاری دارند یا خیر.
نرم افزارهای گرافیکی
مزایای کامپیوتر برای گرافیک این است که شما توانایی اجرای نرم افزارهای عمومی تر را نیز دارید. در مقابل لپ تاپ برای کارهای تجاری و شخصی مورد استفاده قرار می گیرد. اخیراً شرکت اپل، برخی پورت ها را از دستگاه های خود حذف کرده تا ظاهر براق و ساده محصولات خود را حفظ کند. البته آیتم هایی را نیز ارائه داده تا اتصال سایر دستگاه ها را برای کاربران فراهم کند.
کامپیوترها نسبت به لپ تاپ برای کارهای گرافیکی، قابلیت ارتقاء بیشتری دارند و می توانند در ابتدا اجزای بیشتری را پیکربندی یا ارتقا دهند. این مزیت می تواند شما را قادر سازد تا فقط یک جزء قدیمی یا خراب را بدون تعویض کل سیستم، ارتقا دهید.
جالب است بدانید پردازنده لپ تاپ ۵۰ تا ۶۰ درصد عملکرد پردازنده کامپیوتر را دارد. علاوه بر اینکه کامپیوتر را می توان با افزودن رم ارتقا داد، چرا که اسلات های بیشتری در دسترس هستند. رم به افزایش سرعت عملکردی سیستم کمک می کند. جالب تر این است که اگر شما روی لپ تاپ خود یک GPU اختصاصی داشته باشید، پردازنده لپ تاپ شما ۷۰ تا ۸۰ درصد سرعت بیشتری خواهد داشت.
در مورد انتخاب کامپیوتر برای گرافیک و طراحی، باید این موضوع را در نظر بگیرید که کاری که با کامپیوتر خود انجام می دهید، تفاوت در انتخاب را ایجاد می کند. تمام اجزای کامپیوتر در حین کار گرما تولید می کنند که با فن خنک می شوند. این موضوع را نیز در نظر بگیرید که بهبود عملکرد لپ تاپ بر اثر کارکرد و گرمای زیاد، کمی دشوار است. در نتیجه اجزای لپ تاپ به سرعت در برابر گرما واکنش نشان می دهند و ممکن است از کار بیفتند.
تعویض قطعات
جنبه دیگر تفاوت کامپیوتر برای گرافیک و لپ تاپ، تعویض قطعات است که اهمیت بسیار ویژه ای دارد. قطعات کامپیوتر و لپ تاپ از استحکام قابل مقایسه ای برخوردار هستند. با این حال در صورتی که یک قسمت از دستگاه کار بیفتد، تعویض اجزای کامپیوتر نسبت به لپ تاپ آسان تر است. علاوه بر این کامپیوترها بدون نیاز به شخصی سازی یا تغییر قطعات، آیتم های پیکربندی بیشتری دارند.
در مقابل در بررسی لپ تاپ برای کارهای گرافیکی می توان گفت، لپ تاپ ها با درایوهایSSD ارائه می شوند. SSDها با قابلیت ارتقا فضای ذخیره سازی هستند که فضای کمتری نسبت به هارددیسک اشغال می کنند. در حالی که در کامپیوترها شما می بایست تعداد هاردها را افزایش دهید.
قابلیت حمل لپ تاپ برای کارهای گرافیکی
مهم ترین تفاوت لپ تاپ و کامپیوتر برای گرافیک، قابلیت حمل لپ تاپ است. اگر بین شرکت های مختلف و مشتریان در رفت و آمد هستید، لپ تاپ تنها انتخاب شماست. اگر بودجه شما اجازه می دهد و می توانید هر دو سیستم را تهیه کنید، بهتر است لپ تاپ و سیستم را به صورت همزمان داشته باشید.
اگر به دنبال بهترین کامپیوتر برای گرافیک و طراحی های خود هستید، می بایست هم لپ تاپ و هم کامپیوتر را به طور دقیق و متناسب با نیازهای خود بررسی کنید. نوع کاری که انجام می دهید و همچنین هزینه ای که دارید بر تصمیم شما تأثیر می گذارد. تصمیمی که باید بگیرید این است که آیا می خواهید از لپ تاپ یا کامپیوتر استفاده کنید.
لپ تاپ برای کارهای گرافیکی در مدلهای مختلف و به صورت حرفه ای ارائه شده است. البته از هزینه آن غافل نمانیم که هر چه قطعاتی مانند گرافیک و GPU در لپ تاپ بالاتر باشند، قیمت آن نیز بالاتر میرود. اگر سرمایه چندانی برای خرید چنین سیستمی ندارید، می توانید یک کامپیوتر برای گرافیک تهیه کنید.
کامپیوتر برای گرافیک و طراحی با بهترین کارت گرافیک شاید هزینه کمتری را در بر گیرد. بنابراین اگر یک طراح هستید و یا در آینده قصد دارید طراح های حرفه ای بزنید، بهتر است به فکر یک سیستم خانگی باشید. همانطور که در ابتدا گفتیم برخی از پردازش ها بار گرافیکی سنگینی دارند که موجب افزایش گرمای پردازنده می شوند. به این ترتیب باید از خنک کننده ها برای خنک سازی آن استفاده کنید. در کامپیوتر، شما می توانید برای کارت گرافیک و پردازنده به صورت مجزا فن تهیه کنید تا فضای داخلی کامپیوتر خنک شود و خللی در کارهای شما ایجاد نشود.