مانیتور گیمینگ جی سینک با فناوری G-Sync طراحی و تولید شده است. از فناوری جی سینک در طراحی مانیتور و لپ تاپ گیمینگ استفاده شده است. مانیتور گیمینگ جی سینک با پارگی تصویر و تاخیر ورودی در کارت های گرافیک و مانیتورهای انویدیا مقابله می کند و میزان پارگی تصویر و تاخیر ورودی در کارت های گرافیک و مانیتورهای انویدیا را به حداقل می رساند. از فناوری جی سینک در مانیتورهای متصل به کارت گرافیک انویدیا استفاده می شود. فناوری G-Sync، سخت افزاری برای کنترل VBI (Vertical Blanking Interval) می باشد. VBI، مدت زمانی است که طول می کشد تا یک فریم پایان یابد و نمایش فریم بعدی آغاز گردد. البته، در این مدت زمان (VBI)، هیچ تصویری به مانیتور ارسال نمی شود.
در صورت فعال شدن فناوری G-Sync در مانیتور گیمینگ جی سینک، کارت گرافیک سیستم تا نمایش فریم بعدی، صبر می کند. از این رو، مشکلات مربوط به پردازش تصویر کاهش می یابد و تمام اجزا با یکدیگر همگام می شوند. البته، ناگفته نماند که کمپانی انویدیا بابت بهره مندی از فناوری G-Sync، هزینه ای را از کمپانی های ثالث دریافت می کنند.
هدف از طراحی فناوری FreeSync تولید مانیتور گیمینگ فری سینک می باشد. فناوری FreeSync، پاسخ کمپانی AMD به کمپانی انویدیا بود. به عبارت دیگر، فناوری FreeSync در مقابل فناوری G-Sync قرار دارد. هدف از طراحی فناوری FreeSync برطرف کردن مشکل پارگی تصویر مبتنی بر کارت های گرافیک برند AMD می باشد. همان طور که برای استفاده از فناوری G-Sync به کارت گرافیک انویدیا نیاز می باشد، برای استفاده از فناوری FreeSync هم به کارت گرافیک AMD نیاز است. البته می توان از فناوری فری سینک همراه با برخی کارت های گرافیک انویدیا هم استفاده کرد. فناوری فری سینک از یک فرم سینک سازگار (Adaptive Sync) که روی استاندارد DisplayPort 1.2a ساخته شده است، استفاده می کند.
از این رو، هر نمایشگری که مجهز به پورت DosplayPort 1.2a می باشد با فناوری FreeSync سازگار است. بر خلاف کمپانی انویدیا که بابت استفاده از فناوری G-Sync از کمپانی های ثانویه، هزینه دریافت می کند، کمپانی AMD بابت ارائه فناوری فری سینک، هیچ هزینه ای دریافت نمی کند.
فناوری جی سینک و فری سینک با هدف کاهش تاخیر ورودی و برطرف کردن مشکل پارگی تصویر مانیتور طراحی شده اند. تفاوت مانیتور گیمینگ جی سینک و فری سینک در نحوه انجام کار آن ها است. کمپانی انویدیا با استفاده از چیپ درون مانیتور و کمپانی AMD با استفاده از کارت های گرافیت، نرخ تازه سازی مانیتور (Refresh Rate) را در DisplayPort کنترل می کند. برخلاف فناوری جی سینک، استفاده از فناوری فری سینک در مانیتورها موجب ایجاد گوستینگ در مانیتور می شود. اگر نرخ تازه سازی با محدوده رفرش ریت مانیتور همگام نشود، فناوری جی سینک و فناوری فری سینک به مشکل برمی خورند.
میزان استقبال برندها و کمپانی ها از مانیتورهایی با قابلیت جی سینک، چشمگیر است. از این رو، قیمت پایه محصولات کمپانی انویدیا افزایش یافته است. در مقابل محصولات کمپانی انویدیا، محصولات کمپانی AMD قرار دارند که کاملا رایگان هستند. در نتیجه، قیمت مانیتور گیمینگ جی سینک به مراتب کم تر از قیمت مانیتور گیمینگ فری سینک می باشد. محبوبیت و فراوانی فناوری FreeSync از فناوری G-Sync بیشتر است. اتصالات فناوری FreeSync بدون محدودیت هستند ولی اتصالات فناوری G-Sync فقط یک یا دو ورودی دارند. تاخیر ورودی فناوری FreeSync بسته به مدل مانیتور متفاوت است ولی تاخیر ورودی در فناوری G-Sync کم می باشد.
یکی از تفاوت های مانیتور گیمینگ جی سینک و فری سینک، میزان در دسترس بودن تکنولوژی ها است. تکنولوژی فری سینک در دسترس تر از تکنولوژی جی سینک می باشد. کیفیت جی سینک به مراتب بالاتر از تکنولوژی فری سینک است.
کارت گرافیک های AMD R7 Series و بالاتر از آن، AMD RX Series ، AMD 6 Generation APU و بالاتر از آن به تکنولوژی فری سینک مسلط هستند. کارت گرافیک های NVIDIA GTX 650Ti و بالاتر از آن، NVIDIA GTX 960M و بالاتر از آن به تکنولوژی جی سینک مسلط می باشند. در عوض، کارت گرافیک های NVIDIA GTX 10 and 20 Series و NVIDIA RTX 20 and 30 Series با هر دو تکنولوژی موجود، هماهنگ هستند.