در گذشته، مانیتورهای فلت یا صفحه تخت کاربرد بالایی داشتند. با پیشرفت فناوری، مانیتور گیمینگ خمیده طراحی و تولید شد.مانیتورهای گیمینگ، تنها مختص گیمرها نیستند، بلکه در امور اختصاصی هم کاربرد دارند. مانیتورهای خمیده، جهش بزرگی در فناوری نمایشگرها به حساب می آیند. مانیتورهای گیمینگ خمیده، فضای سه بعدی را برای بیننده می سازند و بیننده می تواند در فضای سه بعدی، فعالیت خود را با کیفیت عالی پیش ببرد. بسته به شعاع مانیتورهای منحنی، سمت راست و چپ مانیتور با زاویه مشخصی به سمت بیننده، متمایل است. یکی از فاکتورهای مهم که در هنگام خرید بایستی به آن توجه شود، زاویه دید مانیتورهای خمیده یا منحنی می باشد.
برای پاسخ به سوال “آیا مانیتورگیمینگ خمیده ارزش خرید دارد؟!” بایستی مزایا و معایب مانیتور گیمینگ خمیده را بررسی نمایید. در حالت کلی، می توان مدعی شد که مانیتورهای گیمینگ خمیده مناسب امور تخصصی اعم از گیمینگ، طراحی گرافیک، عکاسی و ادیت ویدیو هستند. به عبارتی، مانیتورهای گیمینگ مناسب طراحان، گیمرها و ادیتورها می باشد. در هنگام خرید مانیتورهای خمیده بایستی مشخصات و ویژگی های آن ها را بررسی کنید و سپس بهترین مانیتور را خریداری نمایید. جهت آشنایی بیشتر با مزایا و معایب مانیتورهای گیمینگ خمیده با ما در ادامه این مقاله، همراه باشید.
۱- تجربه ای واقعی تر از فضای بازی
یکی از مزایای استفاده از مانیتور گیمینگ خمیده، احاطه شدن گیمر در هنگام بازی است. خمیده بودن تصویر، محیط واقعی تری را برای بازی ایجاد می کند. از این رو، مانیتور خمیده، محیط واقعی تری را برای گیمر می سازد.
۲- زاویه دید بیشتر
یکی دیگر مزایای مانیتور گیمینگ خمیده، پهنای بیشتر و زاویه دید بالای آن است. مانیتور فلت یا صفحه صاف در مقابل مانیتور گیمینگ قرار دارد و زاویه دید بالایی ندارد. از این رو، محیط بازی محدودتر است و گیمر با دید محدودی، بازی می کند.
۳- راحتی بیشتر چشم
یکی از ویژگی های مانیتور گیمینگ خمیده، نمایش تصاویر قسمت گوشه مانیتور با زاویه کم تر می باشد. از این رو، پیکسل های موجود در گوشه مانیتور با زاویه کم تر نمایش داده می شوند. با این وجود، تغییر رنگ کم تری در پیکسل های کناری مشاهده می شود.
۴- عمق تصویر بیشتر
تصاویر در مانیتورهای خمیده، چشمان گیمر را می پوشاند و تصاویر بزرگ تر از حالت نرمال به نظر می رسند.
۵- رزولوشن بالاتر
عمدتا، مانیتورهای گیمینگ خمیده دارای رزولوشن بالاتری نسبت به مانیتورهای فلت یا صفحه تخت هستند.
۶- کاهش خستگی چشم
مانیتور گیمینگ خمیده، به نحوی طراحی شده است که در طولانی مدت موجب خستگی چشم نمی شود. زاویه دید مانیتور خمیده، فوق العاده است و گیمر را وارد محیط بازی می کند.
۷- سایر کاربردها
کاربرد مانیتورهای خمیده در اجرای امور حرفه ای اعم از گیمینگ، طراحی گرافیک، عکاسی و ادیت ویدیو می باشد.
۸- طراحی و ظاهر مانیتور
ظاهر مانیتورهای خمیده، فوق العاده جذاب تر از ظاهر مانیتورهای فلت یا صفحه تخت می باشد.
۱- نسبت تصویر خروجی کنسول های بازی
یکی از معایب مانیتور گیمینگ خمیده، نسبت تصویر خروجی کنسول های بازی می باشد. زمانی که گیمر، کنسول های بازی را به صفحه نمایشگر خمیده متصل می کند، دو ستون مشکی رنگ در اطراف مانیتور ظاهر می شود. از این رو، نسبت تصویر خروجی کنسول های بازی در مانیتور گیمینگ خمیده معادل ۱۶:۹ است.
۲- ثابت بودن محل نشیمن گیمر
یکی از معایب مانیتور گیمینگ خمیده، ثابت بودن محل نشمین گیمر در مقابل مانیتور است. گیمر می بایست دقیقا در وسط مانیتور قرار گیرد تا به تمام نقاط صفحه نمایشگر مسلط شود.
۳- بزرگ بودن اندازه صفحه نمایشگر
برای بهره مندی از مزایای مانیتورهای گیمینگ خمیده بایستی ابعاد مانیتورهای گیمینگ بیشتر از ۳۲ اینچ باشد.
۴- قیمت بالا
یکی از معایب های مانیتورهای گیمینگ خمیده، قیمت بالای آن ها نسبت به مانیتورهای فلت یا صفحه تخت می باشد.
۵- کاربرد تخصصی
مانیتورهای خمیده، عمدتا برای امور تخصصی اعم از گیمینگ، طراحی گرافیک، عکاسی و ادیت ویدیو کاربرد دارند. از این رو، برای امور روزانه کاربرد ندارند.
۶- غیرقابل نصب بر روی دیوار
مانیتورهای خمیده را نمی توان بر روی دیوار و سطوح صاف نصب کرد. مانیتورهای خمیده را می توان بر روی میز قرار داد.
۷- اشغال فضا
مانیتورهای گیمینگ خمیده نسبت به مانیتورهای فلت یا صفحه صاف، فضای زیادی را اشغال می کنند.