کامپیوترهای همه کاره یا آل این وان، رایانههای رومیزی سادهای هستند که همه اجزای موجود در یک کامپیوتر، در مانیتور آنها خلاصه شده است. آل این وان ها به جز کیس و ماوس به هیچ اجزای خارجی دیگری نیاز ندارند. مزایا و معایب آل این وان شما را برای تصمیمگیری خرید آن راهنمایی خواهد کرد. شما با مطالعه مزایا و معایب آل این وان میتوانید خواستههای خود از یک کامپیوتر را با آن چه که این کامپیوتر توانایی ارائه آن را دارد مقایسه کنید و سپس بهترین تصمیم را بگیرد.
۱٫ اندازه جمع و جور؛ کامپیوترهای AIO از نظر طراحی بسیار باریک هستند و به دلیل اندازه جمع و جور آن، برای شرکتها و مکانهای تجاری مناسب است.
۲٫ دسترسی آسان به صفحه نمایش لمسی؛ اکثر سیستمهای AIO امکانات صفحه نمایش لمسی را ارائه میدهند. این ویژگی علاوه بر اینکه به کاربران در زمینههای کاری مختلف کمک میکند، بلکه در مقایسه با کامپیوترها و لپ تاپهایی که صفحه نمایشگر لمسی دارند قیمت کمتری نیز دارد.
۳٫ مصرف کم انرژی؛ کامپیوتر all in one از نظر مصرف انرژی، جز کم مصرفترین کامپیوتر موجود در بازار است. دلیل آن این است که برای انجام کار با یک کامپیوتر آل این وان، فقط باید برق مانیتور را تامین کرد و کامپیوتر روشن میشود و این برخلاف کامپیوترهای رومیزی است که برای روشن شدن به چندین منبع انرژی برق نیاز دارند.
۴٫ دوربین تحت وب؛ در کامپیوتر all in one وبکم موجود است، این در حالی است که در یک کامپیوتر رومیزی، باید یک دوربین وب را به صورت خارجی متصل کرد.
۵٫ اتصال بی سیم؛ اتصال بیسیم نیز یکی از ویژگیهای خوب آل این وان است. مانند لپ تاپ، اکثر رایانههای شخصی AIO دارای اتصال وای فای داخلی و ویژگی بلوتوث هستند. با استفاده از این ویژگی میتوان صفحه کلید یا ماوس بی سیم را به محصول متصل کرد. بنابراین هیچ کابل USB قابل مشاهدهای در رایانه وجود نخواهد داشت. این امر محصول را جذابتر و منحصر به فردتر میکند.
۶٫ جابهجایی آسان؛ کامپیوتر آل این وان وزن بسیار کمی دارد و هیچ نوع تجهیزات جانبی ندارد. بنابراین جابهجایی آن راحتتر است.
۷٫ بلندگوی داخلی؛ کامپیوتر آل این وان دارای اسپیکر داخلی است و برای پخش صدا نیاز به بلندگوی خارجی ندارد.
۱٫ قیمت خرید؛ در مقایسه با کامپیوترهای معمولی، آل این وان گرانتر است و با سرمایه گذاری همان مقدار پول، میتوان به راحتی کامپیوتر دسکتاپ با کیفیت و رم بالاتر را خریداری کرد.
۲٫ رفع مشکلات؛ فرآیند تعمیر AIO به دلیل طراحی فشرده و باریک آن بسیار دشوار است. روند تعمیر آل این وان پرهزینه و پیچیده است.
۳٫ در دسترس نبودن قطعات برای تعمیر؛ قطعات کامپیوتر All in One به راحتی در بازار یا فروشگاههای اینترنتی موجود نیست و قطعات آن با قیمت بسیار بالایی به فروش میرسند.
۴٫ مناسب بازیهای سنگین با گرافیک بالا نیست؛ دستگاه AIO برای اجرای بازیها مناسب نیست، زیرا برای اجرای بازیهای سطح بالا، یک کامپیوتر به فضای ذخیرهسازی و ظرفیت RAM بالا و پردازشگر قوی نیاز دارد که در این کامپیوترها ارائه نمیشود. اما میتوان بازیهای معمولی یا متوسط را در آن اجرا کرد.
۵٫ طول عمر؛ دوام و طول عمر کم یکی از مشکلات اصلی کامپیوترهای آل این وان است. از آن جایی که تغییر قطعات آن دشوار و هزینه بر است و تعمیرات آن مشکل است، طول عمر آن بین ۳ تا ۵ سال است.
۶٫ مونتاژ کردن آل این وان ممکن نیست؛ زمانی. که تصمیم به خرید آل این وان میگیرید، باید با تمام قطعات آن مثل RAM، کارت گرافیکی، هارد و پردازشگرهای آن کنار بیایید. زیرا امکان تعویض و ارتقای آن وجود ندارد و شما نمیتوانید سیستمی بر اساس سلیقه خود گردآوری نمایید.
شما پس از بررسی مزایا و معایب آل این وان بهراحتی میتوانید تصمیمگیری نمایید که آیا این کامپیوترها مناسب محیط کاری و نوع فعالیتهای شما هست یا خیر. همچین با در نظر گرفتن مزایا و معایب آل این وان خریدی مطمئن و بدون پشیمانی را تجربه خواهید کرد.