مانیتور اداری و گیمینگ، دو دسته از مانیتورهای پرفروش میباشند که هر کدام برای یک سطح از کاربری استفاده میشوند. معمولا در مانیتورهای اداری، شاهد سطح پایینتری از کیفیت میباشیم ولی در طرف مقابل، مانیتورهای گیمینگ به معنای واقعی کلمه، غولی در این سطح هستند و از ویژگیهای بسیار جذابی برخوردارند. بنابراین تصمیم گرفتهایم مطالبی را آماده کنیم و در آن به مقایسه دو مانیتور اداری و گیمینگ بپردازیم.
اگر علاقهمند به دریافت اطلاعات در این زمینه میباشید و دوست دارید در رابطه با این مانیتورها، اطلاعات بیشتری را بهدست بیاورید، توصیه میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
برای اینکه ویژگیهای یک مانیتور اداری را مورد بررسی قرار دهیم، تعدادی از مانیتورهای این دسته که رنج قیمتی ۳٫۵ الی ۴ میلیون تومان داشتهاند را مورد بررسی قرار دادهایم. این مانیتورها دارای سایز ۱۸ الی ۲۲ اینچ میباشند. بنابراین برای کارهای اداری، نیاز به یک مانیتور با صفحه نمایش بزرگ نمیباشد. پنل اغلب این مانیتورها نیز از یک پنل اقتصادی به نام TN ساخته شده است.
خبری از منحنی بودن این مانیتورها نیست. چون اصلا نیازی به این ویژگی ندارند. کیفیت مانیتورهای اداری در رده HD یا Full HD بوده و رزولوشنی در حدود ۱۶۰۰ در ۹۰۰ پیکسل را ارائه میکنند. در این مانیتورها، نیازی به زمان پاسخگویی آنی نیست و مدتزمان ۴ الی ۵ میلیثانیه کفایت میکند. برای نرخ بهروزرسانی تصاویر نیز ۶۰ هرتز در نظر گرفته شده است.
مانیتور اداری از حداقل کیفیت و ویژگی بهرهمند میباشد.
این محصولات معمولا ۱۶ میلیون رنگ را پوشش میدهند و از تکنولوژیهایی مانند HDR نیز برخوردار نیستند. نکته مهمی که در یک مانیتور اداری باید وجود داشته باشد، پورتهای پر تعداد میباشد. معمولا در کارهای اداری از پورتها استفادههای زیادی میشود و یک مانیتور باید تعداد مناسبی از این درگاهها را برای کاربر فراهم کند. از USB گرفته تا HDMI و VGA تماما پورتهایی هستند که در این دسته از محصولات قرار دارند.
در طرف مقابل، مانیتور گیمینگ را داریم که از زمین تا آسمان با مانیتور اداری متفاوت است. در مانیتورهای گیمینگ باید ویژگیهای بخصوصی را قرار دهند تا گیمرها بتوانند بهوسیله آنها، استفاده لازم را از مانیتور خود، ببرند. با بررسی این دسته از مانیتورها در قیمت مناسب ۱۷ الی ۲۰ میلیون تومان، متوجه شدهایم که چنین مانیتورهایی دارای سایز صفحهنمایش ۲۲ الی ۳۲ اینچ میباشند.
پنلی که این صفحهنمایشها از آن ساخته شدهاند، معمولا از VA یا IPS بوده و متناسب با نوع مانیتور، میتوانند به صورت تخت یا منحنی ارائه شوند. در بخش کیفیت، اغلب این مانیتورها WQHD را پوشش میدهند و رزولوشن آنها نیز به ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل میرسد.
مانیتورهای گیمینگ دارای ویژگیهای قدرتمندی میباشند.
در بخش پاسخگویی که یک بخش بسیار مهم برای گیمرها میباشد، مانیتور گیمینگ معمولا عددی در حدود ۱ میلیثانیه را ارائه میکند. این عدد برای گیمرها بسیار مطلوب بوده و آنها حتی میتوانند مانیتورهایی را خریداری کنند که از ۰٫۵ میلیثانیه زمان پاسخگویی، بهرهمند میباشند. در بخش نرخ بهروزرسانی تصاویر، این مانیتورها معمولا عددی در حدود ۱۶۵ هرتز را دارند که یک عدد مطلوب برای گیمرها بهشمار میرود.
ویژگیهایی نظیر HDR10، زاویه دید مناسب، پشتیبانی از تعداد رنگهای زیاد، HDCP، ویژگی کاهش اشعه آبی مضر و … نیز از جمله خصوصیاتی است که در این مانیتورها قابل مشاهده میباشد. همچنین این مانیتورها در بخش پورتها نیز باید کامل باشند و از ورودیها و خروجیهای مناسب و گوناگونی بهرهمند باشند.
همانطور که مشاهده کردید، مانیتور اداری و گیمینگ در بخشهای مختلفی با هم تفاوت دارند. این دو دسته از مانیتورها، برای کاربردهای متفاوتی ساخته میشوند و هر کدام متناسب با ویژگیهای مشخص، راهی بازار خواهند شد. بنابراین باید به خوبی با هر کدام از این مانیتورها آشنا شویم تا بتوانیم برای نیازمندی خود، اقدام به خرید نماییم.
برند ایسوس به خوبی در بخش گیمینگ فعالیت میکند و مانیتورهای این برند برای این دسته، بسیار مشهور بوده و اغلب گیمرها از این برند برای دریافت محصولات خود استفاده میکنند. در بخش اداری نیز برندهایی همچون سامسونگ، الجی و … فعال هستند. در انتهای این مقاله، امیدواریم از مطالعه آن لذت برده باشید و اطلاعات مفیدی را از آن دریافت کرده باشید.