با مقایسه نرخ پاسخگویی، رفرش ریت و تاخیر ورودی می توان بهترین مانیتور را انتخاب کرد. نرخ پاسخگویی در مانیتورها، مدت زمان لازم برای تغییر رنگ مانیتور می باشد. نرخ پاسخگویی معادل عبارت انگلیسی Response Time است. به عبارت دیگر، مدت زمان تغییر رنگ پیکسل ها از سیاه به سفید و از سفید به سیاه، نرخ پاسخگویی یک مانیتور را تعیین می کند. نرخ پاسخگویی در مانیتورها با واحد میلی ثانیه (ms) بیان می شود. هر چه نرخ پاسخگویی در مانیتورها کم تر باشد، مشکلاتی اعم از تار شدن تصویر و ایجاد هاله در تصویر، کم تر می شود و کیفیت تصویر در صفحه نمایش، بهتر می گردد.
نرخ پاسخگویی در مانیتورهای LCD بین ۱ تا ۱۰ میلی ثانیه است. برخی از کاربران گمان می کنند که نرخ پاسخگویی همان نرخ به روز رسانی است ولی این تفکر کاملا غلط می باشد.نرخ به روز رسانی، تعداد دفعاتی که تصویر نمایشگر در یک ثانیه به روز می شود را نمایش می دهد.نرخ به روز رسانی در مانیتورها با واحد هرتز (Hz) بیان می شود. نرخ بروز رسانی در مانیتورها، عمدتا برابر ۶۰ هرتز است. بررسی نرخ به روز رسانی در خرید مانیتورها برای مانیتورهای گیمینگ کاربرد بالایی دارد.
هر چند در خرید مانیتورها، مشخصات ظاهری اهمیت بالایی دارد ولی مقایسه نرخ پاسخگویی، رفرش ریت و تاخیر ورودی در خرید مانیتورها هم حائز اهمیت هستند. رفرش ریت معادل نرخ نوسازی است که بر حسب هرتز (Hz) مطرح می شود. رفرش ریت به تعداد دفعاتی که پنل می تواند در هر ثانیه، تصویری را دریافت نماید، گفته می شود. مانیتور ۶۰ هرتزی قادر است هر پیکسل را ۶۰ بار در ثانیه به روز رسانی کند. مانیتور ۱۲۰ هرتزی هم می تواند هر پیکسل را ۱۲۰ بار در ثانیه به روز نماید. هر چه نرخ نوسازی یا رفرش ریت مانیتور، بالاتر باشد، کیفیت نمایشگر بهتر خواهد بود. از این رو، مانیتورهایی که رفرش ریت بالایی دارند، مناسب گیمینگ و کارهای تخصصی هستند.
نرخ رفرش ریت در مانیتورهای گیمینگ، گاها تا ۱۴۴ و ۲۴۰ هرتزی هم دیده شده است. هر چه میزان رفرش ریت در مانیتور افزایش یابد، کارت گرافیک هم بایستی تقویت شود. رفرش ریت با FPS هم معنی نیست! هر چند، رفرش ریت و FPS موجب افزایش سرعت عمل گیمر می شوند ولی هم معنی نیستند! ناگفته نماند که نرخ نرمال رفرش ریت در مانیتورهای گیمینگ برابر ۶۰ هرتز و میزان FPS هم برابر ۶۰ است.
با مقایسه نرخ پاسخگویی، رفرش ریت و تاخیر ورودی می توان بهترین مانیتور را انتخاب کرد. پس از بررسی نرخ پاسخگویی و رفرش ریت، نوبت به بررسی نرخ تاخیر ورودی می رسد. تاخیر ورودی معادل عبارت انگلیسی Input Lag است. نرخ تاخیر ورودی در مانیتور، میزان تاخیر و زمان بین دستور ورودی کاربر و انجام آن را نشان می دهد. نرخ تاخیر ورودی با بررسی گیم پد، موس، کیبورد، ریموت کنترل و زمان پاسخ دهی سیستم حساب می شود و از مهم ترین معیارهای انتخاب مانیتور است. تاخیر ورودی بهترین نمایشگرهای گیمینگ معادل ۱ تا ۵ میلی ثانیه است. البته نرخ تاخیر ورودی در مانیتورهای گیمینگ تا ۳۵ میلی ثانیه هم می باشد. طبق مشخصات عمده نمایشگرهای موجود در بازار، نرخ تاخیر ورودی آن ها بین ۹ تا ۲۴ میلی ثانیه می باشد.
می توان تاخیر ورودی در مانیتورها را به شکل دیگری تفسیر کرد. تاخیر ورودی، مدت زمان اجرای دستور ورودی کاربر با گیم پد، گیم پد، موس، کیبورد، ریموت کنترل توسط سیستم می باشد. هر چه میزان تاخیر ورودی کم تر باشد، سرعت سیستم بالاتر خواهد بود. از این رو، برای امور حرفه ای و تخصصی، مانیتورهایی با نرخ تاخیر ورودی پایین خریداری کنید.
برای مقایسه نرخ پاسخگویی، رفرش ریت و تاخیر ورودی در مانیتورها بایستی به مطالب گفته شده، مسلط باشید. مانیتورهایی که نرخ پاسخگویی آن ها بین ۱ تا ۱۰ میلی ثانیه است، بهترین انتخاب هستند. مانیتور با رفرش ریت ۶۰ هرتزی مناسب امور تخصصی و حرفه ای و سایر استفاده های ساده و عمومی است. نرخ تاخیر ورودی مانیتور بایستی بین ۹ تا ۲۴ میلی ثانیه باشد. اگر به دنبال خرید یک مانیتور گیمینگ و حرفه ای هستید باید این سه مورد را با دقت بررسی کنید. علاوه بر مقایسه نرخ پاسخگویی، رفرش ریت و تاخیر ورودی، بررسی کارت گرافیک را فراموش نکنید، چرا که کارت گرافیک بایستی با سایر مشخصات مانیتور هماهنگ باشد.